Little Cute Blog

Aydınlatma

Aydınlatma

Çocuk odası dekorunda önemsemeniz gereken detaylara bakıyoruz.

Bu Blog'un konusu Aydınlatma!

Bebek odası seçerken aydınlatmasına çok dikkat etmeliyiz. Tıpkı bir tohumun filizlenmesi için gerekenler gibi, bebeklerin sağlıklı büyümeleri için de buna el verişli ortamlar yaratmak önemli. Öncelikle bol güneş alan, yalıtımı iyi yapılmış bir oda ve nefes alan duvarlar önemli. Nefes alan duvar ne demek? Duvar yüzeyinin hava geçirgenliğini önleyecek bir kaplama kullanmamak demek. Bu yüzden duvar kağıtlarımıza nefes alır diyoruz. Her hangi bir selefon vb kimyasal kullanmadan üretiyoruz. 

Bir odanın güneş alması kadar, bebekler uyurken tam karanlık olması da önemli. Uzmanlar, ''Işıklar çocuğunuzun biyolojik olarak 'hareket et' düğmesine basar.'' diyor. Karanlık, beyinde melatonin salgılanmasını sağlar ve bu hormon önemli bir uyku hormonudur. Bebeğinizin günlerini aydınlık ve gecelerini karanlık tutun, böylece uyku zamanı geldiğinde çabucak anlar. Bunun için bize fikrimizi soran her müşterimize dediğimiz gibi, dekor renginize uygun fakat koyu renk olmasına özen göstereceğiniz bir Blackout perde önemli. 

Görseldeki gibi oda içi aydınlatmalarda Lilla Du&Co'nun sevgili Dila Tarkan ve bebeği Luka'nın odasına tasarladıkları gibi dimmerli, seviyesi ayarlanabilir bir aydınlatma tercih edilebilir. Tepe aydınlatma yerine tercih edilen bu seviye de gayet güzel durmuyor mu?